Puuro ja maito on mahassa kuin pumpuli

Näin väittää ainakin suomalainen sananlasku. Keittääkö puuro luomumaitoon vai veteen? – Siinäpä yksi ihmiselämän perimmäisistä ja kinkkisimmistä kysymyksistä! Maito antaa puurolle täyteläisen maun, mutta vesi ei pala puurokattilan pohjaan. Palataanpa...

Luomupuuron tie pellolta pöytään

Luomupuuron maailmanennätystä odotellessa seuraamme luomukauran kasvamista Kamparsin luomutilalla Varsinais-Suomessa. Tule mukaan seuraamaan luomupuuron tarinaa. Luvassa on kuvia pellolta ja pientareelta sekä jännittynyttä odotusta. Ehtiikö luomukaura valmistua...

Nuotion kuulumisia: Luomupuuro lämmittää eränkävijää

Luomupuuro maistuu taivasalla taivaalliselle. Savon ammatti- ja aikuisopistossa eräoppaaksi opiskeleva Piia Ratava-Ahola opiskelijakavereineen osallistui talvella Umpihankihiihdon MM-kilpailuun Pudasjärvellä, ja keitti porukalle aamiaiseksi ravitsevan luomupuuron. Yö...

Luomukaura – pieni jyvä täynnä hyvää!

Aloititko sinäkin aamusi kaurapuurolla tänään? Jokainen suomalainen syö keskimäärin 10 kiloa kauraa ja kauratuotteita vuodessa. Jutun luettuasi tiedät, mitä kaikkea hyvää kaura saa aikaan elimistössäsi ja miksi sitä kannattaa syödä nimenomaan puurona ja luomuna!...

Keittiön kuulumisia: Finlandia-talossa luomu on luontaista

Suomalaisen ruokakulttuurin mallipöytä maailmalle on eittämättä Finlandia-talon ravintola, jossa ruokailee vuosittain tuhansia koti- ja ulkomaisia kongressivieraita ja kulttuuritapahtumiin osallistuvia. Siksi on erityisen hienoa, että luomu on Finlandia-ravintolalle...

Ravintola Askia johdetaan luomupuuron voimalla

Kauraa, tattaria tai spelttiä. Näistä aineksista syntyy luomuaamupuuro ravintola Askin omistajien kotona. Myös perheen lapset rakastavat puuroa. Eikä ihme, sillä puuro viimeistellään omatekoisilla hilloilla, joihin on säilötty syksyn marja- ja omenasato. Ask on Linda...

Keittiön kuulumisia: Timjamin puuro on herkkuruokaa

Mitä ammattikeittiössä tuumitaan luomusta ja puurosta? Tänä keväänä 10 vuotta täyttävä tamperelainen oppilasruokala Timjami tarjoaa asiakkailleen luomupuuroa sekä tuoreena että haudutettuna. Ja hyvin maistuu! Tampereen steinerkoulun oppilasravintola Timjamissa puurot...

Keittiön kuulumisia: Luomu opiskelijan näkökulmasta

Mitä ammattikeittiössä tuumitaan luomusta ja puurosta? Laurea AMK:n restonomiopiskelija Toni Nikander valaisee asiaa opiskelijan näkökulmasta. Minulle luomu merkitsee jotain parempaa. Kun näen luomusta kertovan merkin, tiedän, että tuote on valmistettu ympäristöä...

Satoja vuosia luomupuuroa

Puuron historia Suomessa on pitkä: puuro on pitänyt suomalaiset kylläisinä läpi vuosisatojen. Ja enimmäkseen on syöty ihan luontaisesti luomupuuroa. Suomessa puuro on useimmiten keitetty jostain viljasta, mutta lisäksi on voitu käyttää naurista, lanttua, herneitä sekä...

Vuoden luomukokki ja luomupuuron monet muodot

Vuoden luomukokki Benjamin Frostell elämässä riittää puuhaa, työ Gastrobar Emossa ja arki pienen lapsen isänä pitävät liikkeessä. Arkeen kuuluvat erottamattomasti luomupuurot. Ne ovat välillä suolaisia ja välillä makeita tilanteesta riippuen. Aamuisin Frostellin...