Kesähelteillä aamunsa aloittaa mieluummin raikkaalla luomutuorepuurolla kuin tulikuumalla vellillä. Tuorepuuron valmistus on nopeaa ja helppoa, kunhan muistaa laittaa ainekset pehmenemään veteen yöksi.

Liotetuista luomutattarisuurimoista ja luomucashewpähkinöistä syntyy lempeän kermainen puuro – täysin ilman maitotuotteita! Makeutta ja makua puuroon tuo luomumarjoista valmistettu mehukeitto, jonka voi hakea valmiina kaupan kylmähyllystä.

Tattarissa on hyvä proteiinikoostumus ja muiden täysjyvien tapaan se on terveellinen valinta.  Tattari ei sisällä gluteenia, joten se sopii myös keliaakikoille.

Kuohkea tuorepuuro luomutattarista

(2 annosta)

2 dl luomutattarisuurimoita + 2 dl vettä
1 dl luomucashewpähkinöitä + 1 dl vettä
2,5 dl luomumehukeittoa (esim. punaiset marjat)
koristeluun:
2 kpl luomukiivejä
n. 100 g luomuvadelmia
muutama luomucashewpähkinä

  1. Illalla: Pane tattarisuurimot ja pähkinät erikseen veteen likoamaan  jääkaappiin yöksi.
  2. Aamulla: kaada molemmat liotusvedet pois. Huuhtele tattarisuurimoita siivilässä, kunnes vesi on täysin kirkasta.
  3. Soseuta pähkinät, tattarisuurimot ja mehukeitto keskenään kermaiseksi puuroksi teho- tai sauvasekoittimella.
  4. Jaa annokset kulhoihin. Kuori kiivit. Koristele tuorepuurot kiiveillä, vadelmilla ja pähkinöillä.

Vinkki! Jos haluat koristella puuron kiivisiivuilla kuten kuvassa, siivuta kuorittu kiivi ohuiksi siivuiksi esimerkiksi kananmunaleikkurilla. Kaada hieman puuroa lasin pohjalle ja liu´uta kiivisiivut tiivisti lasin sisäpintaa pitkin paikoilleen. Lopuksi kaada puuroa varovasti lasin keskelle.

Ohje ja kuvat: Hanne Ahonen / Pro Luomu