Luomupuuron maailmanennätystä odotellessa seuraamme luomukauran kasvamista Kamparsin luomutilalla Varsinais-Suomessa. Tule mukaan seuraamaan luomupuuron tarinaa. Luvassa on kuvia pellolta ja pientareelta sekä jännittynyttä odotusta. Ehtiikö luomukaura valmistua ennätyspäivään mennessä? 

 

Kamparsin luomutilan päiväkirja 15.5.2017 – Kasvukauden valmisteluja

Kevät on tänä vuonna kovin myöhässä, mutta kynnöksiä on silti saatu tasattua kosteuden säilyttämiseksi.  Äestykset on aloitettu rikkakasvien torjumiseksi (eli äestetään 2-3 kertaa muutaman päivän välein, jotta saadaan rikkakasvit pois), siemenviljat on lajiteltu ja kylvökoneet huollettu.

Tänä vuonna haasteena ovat olleet vähäluminen talvi ja kovat pakkasyöt vielä huhti-toukokuussakin. Tosin talvipakkaset ovat kyllä tehneet tehtävänsä, ja savimaiden kova maa on murentunut roudan ansiosta eli maa on hienosti pehmennyt kuten pitääkin. Viljamaat näyttävät yleisesti hyviltä.

 

Ensimmäinen äestys

Kaurakuorma

Lokit perässä

Pienet perässä