Maitokahvia, lakritsia ja pähkinäsuklaata! Vispipuuron ei tarvitse aina olla vaaleanpunaista!

Suklaapuuro on monelle tuttu jo lapsuudesta. Nyt se saa syvän suklaisen maun tummasta luomusuklaasta. Luomupuuro koristellaan maapähkinävoilla, sillä makea suklaa ja suolainen pähkinä rakastavat toisiaan. Saanko esitellä: luomuvispipuuro, joka maistuu aivan suklaapatukalta!

Jos suklaapuuro kuulostaa aivan liian tylsältä, maista sen sijaan maitokahvin makuista luomuvispipuuroa! Kylmän kuohkea ja mokkaisen makea luomupuuro viimeistellään kermavaahtonokareella kuten herkullisin erikoiskahvi.

Onko tämä suolaista, makeaa vai kirpeää? Lakritisijauheella maustettu luomuvispipuuro koukuttaa varmasti kaikki ne, jotka valitsevat karkkipussista suuhunsa aina ne mustimmat makeiset. Myös lakritsivispipuuro koristellaan luomukermavaahdolla.

Se vähän parempi luomusuklaapuuro

(6 pientä annosta)
1 l luomukevytmaitoa
1,5 dl luomumannasuurimoita
½ dl luomusokeria
½ dl tummaa luomukaakaojauhetta
0,5 tl suolaa
50 g tummaa luomusuklaata

Koristeluun:
4 rkl luomumaapähkinävoita
1 dl lämmintä vettä
0,5 tl suolaa
luomupähkinöitä
tummaa suklaata rouheena tai sulatettuna

  1. Kiehauta maito paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita keskenään mannasuurimot, sokeri ja kaakao.
  2. Vispaa mannasuurimoseos maidon joukkoon.
  3. Anna puuron kiehua vispilällä sekoittaen. Suurimoiden keittoaika on 2-10 minuuttia. Tarkista tarkka kypsennysaika käyttämiesi suurimoiden pakkauksesta.
  4. Lisää suola sekä suklaa valmiin kuuman puuron joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  5. Anna puuron jäähtyä kylmäksi ja vispaa kuohkeaksi.
  6. Sekoita vesi ja suola maapähkinävoin joukkoon. Koristele suklaapuuro maapähkinävoikastikkeella, pähkinöillä ja suklaalla. Tarjoa kylmän luomumaidon kera.

Maitokahvin makuinen luomuvispipuuro

(6 pientä annosta)

6 dl luomukevytmaitoa
4 dl valmista vahvaa luomukahvia
1,5 dl luomumannasuurimoita
0,5 dl luomusokeria
0,5 tl suolaa

Koristeluun:
2 dl luomukuohukermaa
1 rkl luomuvaniljasokeria
tummaa luomusuklaata tai tummaa luomukaakaojauhetta

  1. Kiehauta maito ja kahvi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita keskenään mannasuurimot ja sokeri.
  2. Vispaa mannasuurimoseos maidon joukkoon.
  3.  Anna puuron kiehua vispilällä sekoittaen. Suurimoiden keittoaika on 2-10 minuuttia. Tarkista tarkka kypsennysaika käyttämiesi suurimoiden pakkauksesta.
  4. Lisää suola valmiin puuron joukkoon.
  5. Anna puuron jäähtyä kylmäksi ja vispaa kuohkeaksi.
  6. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljasokeri.
  7.  Koristele puuro kermavaahdolla ja kaakaojauheella tai tummalla suklaalla.

Lakuluomuvispipuuro

(6 pientä annosta)

1 l luomukevytmaitoa
1,5 dl luomumannasuurimoita
2 rkl luomulakritsijauhetta
0,5 dl luomusokeria

Koristeluun:
2 dl luomukuohukermaa
1 rkl luomusokeria
luomulakritsijauhetta

  1. Kiehauta maito paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita keskenään mannasuurimot ja sokeri.
  2. Vispaa mannasuurimoseos maidon joukkoon.
  3.  Anna puuron kiehua vispilällä sekoittaen. Suurimoiden keittoaika on 2-10 minuuttia. Tarkista tarkka kypsennysaika käyttämiesi suurimoiden pakkauksesta.
  4. Lisää lakritsijauhe valmiin puuron joukkoon.
  5. Anna puuron jäähtyä kylmäksi ja vispaa kuohkeaksi.
  6. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri.
  7.  Koristele puuro kermavaahdolla ja lakritsijauheella.

 

Ohje ja kuvat: Hanne Ahonen / Pro Luomu