Lumen alta paljastuvat metsäpolut houkuttelevat vetämään juoksutossut jalkaan. Hikilenkin jälkeen maistuukin viileän mustikkainen proteiinipuuro, joka on täynnä terveellisiä luomuaineksia mutta ei lainkaan lisättyä sokeria!

Keittämättä valmiiseen puuroon sekoitetaan luomukauraleseitä, joissa on mukana kauranjyvän uloimpia kerroksia. Niinpä ne sisältävät runsaasti kivennäisaineita, proteiinia sekä vatsaa hellivää kuitua. Nam!

Suurin osa mustikkaisen puuron proteiinista tulee luomuherajauheesta. Erilaiset proteiinivalmisteet ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan, ja esimerkiksi proteiinijauheita löytyy luomuna jo monesta isosta ruokakaupasta. Ohjeen mukaan valmistettu annos sisältää noin 40 g proteiinia.

Mustikkainen proteiiniluomupuuro

(1 annos)

0,5 dl vettä
1 dl luomukauraleseitä
1 keskikokoinen luomubanaani
1 dl vaniljanmakuista luomuheraproteiinijauhetta
2 dl luomumustikoita (pakaste)
tarjoiluun 1 dl maustamatonta luomujogurttia

  1. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella vesi, leseet, kuorittu banaani, proteiinijauhe ja kohmeiset mustikat puuroksi.
  2. Kaada puuro sekä jogurtti korkeaan lasiin ja nauti heti!

Ohje ja kuvat: Hanne Ahonen / Pro Luomu