Perunasuurimoista keitetty helmipuuro tuo mieleen muistoja lapsuudesta ja mummolasta. Silloin puuroa syötiin välipalana marjojen kera. Nyt mieto luomuhelmipuuro viimeistellään tyylikkääksi jälkiruoaksi luomutyrnihunajalla, valkosuklaalla ja pähkinärouheella.

Luomuhelmipuuroa, tyrnihunajaa ja valkosuklaata

(2 annosta)

0,5 l luomukevytmaitoa
1 dl luomuperunasuurimoita
0,5 tl suolaa

2 tl juoksevaa luomuhunajaa
0,5 tl luomutyrnijauhetta
n. 20 g luomuvalkosuklaata
n. 20 g luomupekaanipähkinöitä

  1. Kiehauta maito paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita perunasuurimot kiehuvaan maitoon ja alenna levyn lämpötilaa.
  2. Hauduta puuroa 10 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
  3. Lisää suola. Peitä kattila kannella ja anna puuron saostua 5–10 minuuttia sammutetulla levyllä.
  4. Sekoita keskenään hunaja ja tyrnijauhe. Pilko valkosuklaa sekä pähkinät pieniksi paloiksi.
  5. Jaa lämmin puuro kahteen tarjoiluastiaan ja koristele hunajalla, valkosuklaalla sekä pähkinöillä.

Ohje ja kuvat: Hanne Ahonen / Pro Luomu