Allergiaperheessäkään ei tarvitse tinkiä mausta ja luomuruoasta! Tässä luomukaurapuurossa on käytetty gluteenittomia luomukaurahiutaleita sekä luomukasvismaitoa. Aurinkoa talven keskelle tuo ihana oranssi luomusose, jossa maistuvat makea porkkana ja pirteä appelsiini!

Luomusoijasta tai -manteleista valmistettu kasvimaito sopii niille, jotka eivät halua käyttää lehmänmaitoa. Suurin osa keliaakikoista voi puolestaan käyttää gluteenitonta kauraa, jonka joukossa ei ole gluteenipitoisia viljoja.

Tämä puuro sopii siis lähes kaikille, eikä se häviä maussa tippaakaan tavanomaiselle kaurapuurolle!

Jokapojan kaurapuuro ja aurinkosose

(4 annosta, gluteeniton ja maidoton)

Aurinkosose:

2 luomuappelsiinia
2 isoa luomuporkkanaa
0,5 dl luomusokeria

Puuro:

4 dl gluteenittomia luomukaurahiutaleita
8 dl luomukasvismaitoa (soija- tai mantelijuoma)
2 tl suolaa

  1. Valmista ensin aurinkosose. Purista appelsiineista mehu (n. 2 dl) kattilaan. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
    2. Kypsennä porkkanasiivuja appelsiinimehussa kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat pehmenevät.
    3. Soseuta seos sauvasekoittimella ja mausta sokerilla. Jos sose on liian paksua, lisää vähän vettä. Siirrä jäähtymään jääkaappiin.   
    4. Valmista puuro. Mittaa kaurahiutaleet ja kasvismaito paksupohjaiseen kattilaan. Kiehauta ja alenna sen jälkeen lämpöä. Anna puuron hautua n. 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja tarjoa aurinkososeen kera.

Ohje ja kuvat: Hanne Ahonen / Pro Luomu